Naslovna Usluge Suha gradnja

Suha gradnja

Pružamo usluge suhe gradnje, univerzalno primjenjivog postupka građenja kod novogradnje, te kod adaptacija i pregrađivanja.  Suha gradnja daje niz prednosti, posebice na mjestima gdje je moguća pojava statičkih problema. Kod suhe gradnje nije potrebno rušenje zidova za polaganje instalacijskih vodova, budući da se sve žice i cijevi polažu za vrijeme izgradnje u šupljinu zida ili stropa gdje ostaju nevidljive. Zbog suhog principa sve se površine mogu obrađivati bez daljnjeg čekanja, što štedi i vrijeme i novac. Osim toga, gips je pouzdan građevinski materijal koji dokazano poboljšava udobnost stanovanja. Pouzdanost sustava i kvalitetna gradnja osiguravaju dugotrajnu udobnost stanovanja s reguliranom mikroklimom prostorija i umjerenom vlagom u zraku.

Spušteni stropovi

Spušteni stropovi izrađuju se od gipsanih ploča koje su za tu varijantu gradnje, rješenje bez premca. Gipsan ploče postavljaju se i kroje prvenstveno prema kriterijima ekonomične i učinkovite gradnje. Postoje skoro neograničene mogućnosti oblikovanja uz pomoć sustava gipsanih ploča.

Pregradni zidovi

Pregradni zidovi(stijene) montiraju se kao metalne konstrukcije od pocinčanih profila na koje se obostrano pričvršćuju gipsane ploče. Izvedba same konstrukcije i tip obloge ovisi o zahtjevima stabilnosti zida, zvučne zaštite, zaštite od vlage i požara.