Naslovna Usluge Termoizolacijske fasade

Termoizolacijske fasade

Vršimo usluge izrade termo fasada koristeći najkvalitetnije materijale i sustave za toplinsku izolaciju od najrenomiranijih europskih proizvođača kao što su Knauf, Rofix ili Demit.
Neki od tih sustava uključuju stiropor, a neki kamenu vunu kao osnovni toplinski izolator. Navedeni sustavi, svaki za sebe, diktiraju posebne uvjete od pripreme površine, postavljanja izolatora pa do završnog dekorativnog sloja. Iako se razlikuju, sustav ipak imaju jednu i najvažniju zajedničku osobinu, da uspješno sprečavaju gubitak topline, čak i do 60%.

Stiropor fasade

Ugrubo sustav termo fasada od stiropora čine EPS i Timpor ploče (s preklopom ili bez preklopa), ljepljivi mort, mrežica za armiranje, pripremni premaz i bilo koja završna žbuka. Sustav kako s tehničkog tako i s ekonomskog vidika ispunjava sve visoke zahtjeve koji vrijede za optimalnu toplinsku izolaciju vanjskih zidova.

Fasade izvodimo od stiropora debljine od 5 do 12cm, već prema želji kupca, što uključuje postavljanje pripadajuće cokl šine, zatim  lijepljenje stiropora original ljepilom, nadalje dodatnim pričvršćivanjem sidrima cijele fasade, rabiciranje, fino gletanje, postavljanje kutnih vodilica s mrežicom, grundiranje fasade i završna žbuka koja može biti sep ili silikat.

Fasade od kamene vune

Izolacijske ploče od kamene vune namijenjene su za toplinsku, protupožarnu i zvučnu izolaciju kod povezanih sustava za vanjsku toplinsku izolaciju, a sustavu daju visoku paropropusnost. Mogu se koristiti za tanko i debeloslojne kontaktne sustave. Primjenjuju se kod fasada s povećanim zahtjevima u pogledu vatrootpornosti, kod sanacija (osobito trošnih postojećih pročelja) te za višestruku izolaciju negrijanih stubišta zgrada (tankoslojni i debeloslojni kontaktni sustavi).

Izvodi se lijepljenjem ploča od kamene vune različitih dužina i debljina polimerno-cementnim ljepilom točkasto i po rubovima ploče, na način da se dobro utrlja na fasadne ploče i lijepi na zid, a dodatno se mehanički učvršćenje spojnicama, kako bi se osigurala što kvalitetnija prionjivost. Preko cijele površine fasade nanosi se sloj ljepila u debljini 3 mm u koji se utapa armirajuća mrežica. Nakon toga se nanosi još jedan sloj ljepila za izravnavanje i impregnirajući premaz, na što dolazi završni sloj, čiji način nanošenja ovisi o traženoj granulaciji fasade.

Uz uslugu izrade fasade nudimo i usluge postavljanja prozorskih klupćica, raznih fasadnih ukrasa i štukatura, pa i vizualizacija objekta zbog što lakšeg izbora rasporeda i nijansa boja završnog sloja.